Voor een leven met boeken

0


Tania Verhelst debuteert met "Twee helften"


Tania Verhelst heeft haar dichterscarrière tot nu toe alle goeie richtingen uit gestuurd. Als winnares van een handvol poëziewedstrijden, regelmatige performer op een resem events, als illustrator voor gedichten van anderen en niettemin als stadsdichter van Brugge. Dat er nog geen uitgeverij op haar gevallen was, kan hoogst merkwaardig genoemd worden. Maar nu is die er dan toch, de debuutbundel van Tania Verhelst!

In de bundel is de halve wereld op zoek naar haar andere helft, wat niet verhindert dat zij onverminderd blijft doordraaien. De dichter legt de helften onder de loep en merkt dat er wel meer is dat onvolledig of verscheurd blijft, maar dat dit het liefst zo snel mogelijk wordt vergeten.

Het resultaat is een rijpe bundel vol doordachte bespiegelingen, drijvend op een frisse beeldspraak. Wie zich laat meeslepen in haar fascinerende wereld, ontdekt tegelijkertijd facetten van zichzelf. Die confrontatie pijnigt niet, verrast telkens. Kortom: boeiende poëzie met een hoek af.

Vorige stadsdichter Herman Leenders schreef een beeldige toespraak over de bundel "De wereld heeft een naad". Die kan je zelf nalezen op de website van De schaal van Digther


Twee helften

Tania Verhelst

Uitgeverij De Zeef

€ 18,00

Bestellen kan via e-mail naar klantendienst@dereyghere.be