Voor een leven met boeken

0

Onder ons met Luuk Gruwez en Johan De Boose

06-12-2020 11:00

Onze dierbaren blijven ons bij via de herinnering. Het verbaast dan ook niet dat auteurs wel eens hun verleden in duiken en dat vertalen naar de literatuur. Dat levert in het geval van Luuk Gruwez en Johan De Boose bijzondere lectuur op. Beiden keken achterom en schreven een eerbetoon aan hun verleden en geliefden. Zelden kom je dichter bij een schrijver dan tijdens deze warme én prikkelende ochtend.

Luuk Gruwez schreef ruim twintig jaar geleden “Het land van de wangen” na zijn verhuis naar Limburg. Dit jaar bundelde hij dagboekfragmenten, dromen, brieven e.a. over zijn jeugd in de tegenhanger “Het land van de handen”. We volgen Gruwez van de Westhoek via het huis van Stijn Streuvels naar de abdij van Westvleteren en langs alle betekenisvolle mensen in zijn leven.

Johan De Boose was met zijn Vloekhouttrilogie een gedoodverfde favoriet voor de Libris literatuurprijs. De onverwachte nominatie beloonde vooral de literaire kwaliteit van De Boose’s werk. In “Dondersteen” richt hij zich op zijn eigen geschiedenis. We volgen Johan op een reis door de VS met zichzelf als gezelschap en als bestemming het graf van zijn vader. Onderweg spit hij zijn geheugen om om de herinnering aan zijn verloren dierbaren in leven te houden.

Chris Ceustermans was journalist en werd fulltime schrijver. Hij publiceerde meerdere romans én een opmerkelijke biografie over cultschrijver J.M.H. Berckmans en publiceert regelmatig verhalen en gedichten in tal van literaire tijdschriften. Hij wandelt vandaag met Gruwez en De Boose mee door hun verleden.

Wanneer? Zondag 6 december om 11.00 uur
Waar? KAAP - Zeedijk 10, Oostende
Inkom? € 10,- vvk / € 13,- add
Tickets via www.kaap.be

Terug naar de lijst