Lees Meer! met Sholeh Rezazadeh, Hilde Van Mieghem en Anna Enquist

18
September

Met Sholeh Rezazadeh, Hilde Van Mieghem en Anna Enquist interviewt VRT-journaliste Ann De Bie dit keer een debutant en twee klinkende namen in de kamermuziekzaal van het Brugse Concertgebouw. Boekhandel De Reyghere is mee aanwezig met de besproken boeken. Het belooft dus weer een aangename en interessante zondagvoormiddag te worden!

Sholeh Rezazadeh kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Met haar debuutroman "De hemel is altijd paars" belandde ze op de longlist van de Libris Literatuurprijs en het leverde haar De Bronzen Uil publieksprijs op. Door een jury van de Volkskrant werd Rezazadeh uitgeroepen tot literaire talent 2022. Ze schrijft ook poëzie. In "De hemel is altijd paars" probeert een eenzame vrouw uit Iran nieuwe liefde en vriendschap te vinden in Nederland. De inspiratie voor de verhaallijn lijkt alvast uit haar eigen leven te komen.

Hilde Van Mieghem zou je op basis van haar bekende carrière niet onmiddellijk verwachten op de affiche van een boekenprogramma, maar de actrice, regisseur en auteur van voornamelijk film-, theater-, en tv-scenario's schreef met "De drie duifkes" wel degelijk een roman. Daarin voert ze drie jonge, veelbelovende vrouwen op die door het leven niet echt verwend worden. Hun paden kruisen en er ontstaat een hechte vriendschap. Samen strijden ze op leven en dood tegen een hard, liefdeloos bestaan. De thematiek verwondert niet: Van Mieghem liet eerder ook al duidelijk haar stem horen tijdens MeToo-discussies.

Het debuut van Anna Enquist, de poëziebundel Soldatenliederen, dateert al van 1991. Sindsdien volgden nog vele publicaties van verhalen, romans, novelles en poëziebundels en daarmee ook een resem literaire prijzen. Van bij haar debuut vestigde ze haar naam in de literaire wereld. Haar werk is sterk beïnvloed door haar twee passies: muziek en de psychoanalyse. Die zijn ook in haar meest recente roman "Sloop" opnieuw van de partij: het hoofdpersonage is een componiste, die een moeilijke jeugd en een woelig liefdesleven kende.

Lees Meer! met Sholeh Rezazadeh, Hilde Van Mieghem en Anna Enquist
Wanneer? Zondag 18 september om 11.00 uur
Waar? Concertgebouw Brugge - Kamermuziekzaal
Inkom? € 10,- standaardtarief / € 5,50 voor -26 jaar
Tickets? www.ticketsbrugge.be

Terug naar de lijst