Voor een leven met boeken

0

Duivels schrijfpaar Jeroen Olyslaegers en Nikkie Van Lierop

18-12-2020 20:00

Jeroen Olyslaegers en Nikkie Van Lierop delen meer dan een literaire creativiteit. Als koppel staan ze samen in het leven en steken ze regelmatig een vuist omhoog voor meer cultuur, meer menslievendheid, meer waarde voor het leven. Dit najaar komen ze beiden met een nieuw boek, duiken daarmee volop het leven in op zoek naar deze elementen, soms eraan rakend, maar nooit helemaal vervuld. Een trip door duistere plekken in ruimte, tijd en geest.

Jeroen Olyslaegers schoot met zijn vorige roman “Wil” plots naar de top van de Belgische literatuur en werd geroemd voor zijn levendige stijl en een plot dat stevig binnenkwam. In zijn nieuwe “Wildevrouw” tracht Beer zich van de vervloekte liefde te ontdoen. In zijn herberg, waar de spanningen in het 16e eeuwse Antwerpen oplopen, ontmoet hij Wildevrouw die alles verder op scherp zet. Een roman waarin verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Nikkie Van Lierop heeft een muzikale carrière achter zich met o.a. belangrijke rollen bij Praga Khan en Lords of Acid. Dit najaar debuteert ze met “Te dom voor de duivel” over de zoektocht naar geluk, om slechts het tegendeel te vinden. Anna heeft een gouden stem, maar het noodlot heeft het niet goed met haar voor. Wanneer ze zwanger wordt en de spanningen stijgen trekt ze terug naar haar geboortegrond om opnieuw te beginnen met haar stem als enige hoop.

Wanneer? Vrijdag 18 december om 20.00 uur
Waar? KAAP - Zeedijk 10, Oostende
Inkom? € 10,- vvk / € 13,- add
Tickets via www.kaap.be

Terug naar de lijst