Alicja Gescinska in gesprek met denkers van vandaag

21
Augustus
De Brug 11:00

Filosofe, romanschrijfster, dichteres, gezaghebbende intellectueel Alicja Gescinska komt in De Brug Centrum voor het Vrije Denken, een lezing geven over haar nieuwste filosofische werk. In dit werk gaat ze in gesprek met bekende hedendaagse denkers.

Onze gepolariseerde wereld wordt getekend door identitair en ideologisch hokjesdenken. Het is daarom des te belangrijker om met elkaar in gesprek te gaan. De wereld leren we pas begrijpen wanneer we meer begrip voor elkaar hebben en met elkaar in dialoog treden. Precies hierin zit ook de grote maatschappelijke waarde van filosofie. Zoals Plato al wist: filosofie is de levende dialoog.Filosofe Alicja Gescinska trok naar twaalf intellectuelen en denkers, en sprak met hen over hun werk, hun kijk op de wereld en de grote vraagstukken van onze tijd. De denkers die in het boek aan bod komen zijn: Roger Scruton, Ece Temelkuran, Michael Ignatieff, Rosi Braidotti, Lisa Appignanesi, Theodore Dalrymple, Robert P. George, Philippe Herreweghe, Susan Neiman, Geert Mak, Wolfram Eilenberger en Peter Singer.

Wat is er echter beter dan het van haarzelf te vernemen. Voor al die de geest wil versterken, na een snikhete zomer, vindt hier de nodige frisheid in denken.

Alicja Gescinska in dialoog met de denkers van vandaag
Wanneer? Zondag 21 augustus om 11.00 uur
Waar? De Brug - Hauwersstraat 3a, Brugge
Inschrijven? Via e-mail naar katrien.dotselaere@telenet.be
Inkom? € 5,- standaard / € 1,- voor studenten - Overschrijven op BE69 4752 1366 8178

Terug naar de lijst