Voor een leven met boeken

0


Confituur Boekhandelsprijs kiest vijf genomineerden


Het mag dan nog een raar jaar geweest zijn, in de literatuur werden we om de oren geslagen met fantastische en verrassende boeken. Dat maakte een moeilijke opdracht voor de Confituurboekhandels bij het samenstellen van een nieuwe shortlist voor de jaarlijkse Boekhandelsprijs.

Vele titels en auteurs passeerden de revue, maar deze genomineerden sprongen er duidelijk bovenuit. De zesde ronde van de literatuurprijs is een samenstelling van origineel werk waar de boekhandels collectief hun schouders onder zetten en graag nog eens extra onder de aandacht brengen.

Vorige jaren schoten Chris De Stoop, Jeroen Olyslaegers, Koen Peeters, Peter Verhelst en Charlotte Van Den Broeck de hoofdvogel af. Hieronder laten we je graag kennis maken met de vijf auteurs die dit jaar kans maken op de Grote Confituurpot. Van poëtische heuvelruggen tot spontane rivieren, van continenten tot eilanden. Al deze auteurs hebben ons overtuigd van hun kunnen en boodschap.

Jijzelf kan ook een rol spelen in dit verhaal! Haal een stemformulier op in de boekhandel of download er eentje via de website van Confituur en breng je stem uit voor de publieksprijs. Je maakt daarbij trouwens kans op een boekenbon van 25 euro!

Stemmen op de Confituur boekhandelsprijs kan nog tot eind maart. Op 23 april - wereldboekendag - wordt de winnaar bekendgemaakt. Een stemformulier kan je invullen of ophalen in de boekhandel of download en print er eentje via de website www.confituurboekhandels.be

Als extraatje verwachten we enkele van deze auteurs ook op bezoek voor een signeersessie. En dat kan nog eens live! Kom binnenkort kennismaken met Marieke De Maré, Gaea Schoeters en Matthias Declercq. We zorgen er in elk geval voor dat alles veilig verloopt volgens de nieuwe maatregelen. Hou onze facebookpagina in de gaten voor de details!


Maak kennis met de genomineerden!


Bekijk meer
De berenrug
€21,99
Dimitri Bontenakel
De ontdekking van Urk
€21,99
Matthias M.R. Declercq
Bult
€17,50
Marieke De Maré
De nieuwe rivier
€23,50
Eva Meijer
Trofee
€20,00
Gaea Schoeters

De Berenrug
Dimitri Bontenakel  

Historisch dystopische roman over de verdeeldheid op een eiland en de jonge Ellie die na de aankomst van twee schipbreukelingen een kans ziet om te ontsnappen en haar eigen keuzes te maken. Bontenakel is met De Berenrug aan zijn vijfde roman toe en dat betekent ook zijn definitieve doorbraak!


De ontdekking van Urk
Matthias M.R. Declercq  

Het verrassende verslag van een journalist die een jaar lang op het eiland Urk gaat wonen, dat gekend staat om haar religieuze bevolking en afgezonderde leven. Een inkijk over een plek die niet blijkt te zijn hoe ze voor buitenstaanders lijkt: schimmig en vol wanhoop, maar ook minzaam en baldadig.


Bult
Marieke De Maré  

Heerlijk verstillend en poëtisch boek over drie personen die op dezelfde heuvel - zeg maar bult - wonen. Hun dagelijkse interacties verraden hun geschiedenis, maar de warmte die ze elkaar toedragen helpt hen de schoonheid te zien. Een boek met knikkers en taarten, honden en bankjes, en vooral een bijzonder te genieten boek om bij weg te dromen.


De nieuwe rivier
va Meijer
 

Ambitieuze eco-roman waarin het plotse ontstaan van een rivier over de hele wereld vragen doet rijzen. Wat heeft ze veroorzaakt? Ontbossing, religieuze theorieën en meer drijven de spanning op, en wanneer een sojaboer vermoord wordt krijgt alles nog een scherper randje. Journaliste Janet Stone gaat op onderzoek in een wereld die doet denken aan een film van David Lynch.


Trofee
Gaea Schoeters  

Een indringende roman waar je een ongemakkelijk gevoel bij krijgt. In Afrika leeft de trofeejacht nog volop, door een verdraaiing van ethische vraagstukken waarbij elk schot ook een overleven betekent. Maar hoe gaat de mens om met het dierenrijk? En vooral: hoe gaan we als mensen met elkaar om? Trofee is een boek dat je niet snel loslaat.