Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Een lui letterland


Nederlands | 01-05-2024 |

9789493320673

Paperback / softback


€ 22,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

We zijn een land van leeshaters geworden. Nederland bungelt onderaan als het aankomt op leesplezier en -vaardigheid, terwijl we eind jaren negentig nog internationaal aan de top stonden. Ruim tweeënhalf miljoen Nederlanders halen het basisniveau niet, vijfentwintig procent van de jongeren verlaat de middelbare school laaggeletterd en van onze leerkrachten leest veertig(!) procent nooit vrijwillig een boek.

Anne Steenhoff schrok van het lage leesniveau dat ze aantrof in haar klas, maar zat ook onmiddellijk vol ideeën om hier iets aan te doen. Ze kreeg van de schooldirectie de vrijheid om te experimenteren.

Het ongelofelijke resultaat: haar leerlingen haalden eind groep 8 allemaal het streefniveau 1S, het niveau dat iemand nodig heeft om mee te kunnen doen in de maatschappij. Ze lazen allemaal met plezier. Ook het nukkige kind op de laatste rij.

Dit boek is dus een hoopvolle poging het tij in Nederland te keren. Niet met vage ondersteuningsplannen, maar met simpele, haalbare ingrepen.

Een lui letterland is een boek voor de leerkracht, de ouder en beleidsmaker. Vol gerichte boekentips per leeftijd en interesse.

Anne Steenhoff (1996) is leerkracht op een basisschool in Utrecht. Ze behaalde de tweede plek bij WriteNow! Amsterdam 2019 en schreef eerder al fictie voor Tirade, De Optimist en opiniestukken voor NRC.

Details

EAN :9789493320673
Auteur: 
Uitgever :Das Mag Uitgeverij B.V.
Verschijningsdatum :  01-05-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :126 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :235 gr
Voorraad : Bestelbaar