Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Omcirkeling II


Nederlands | 25-04-2024 | 432 pages

9789493290921

Paperback / softback


€ 24,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Carl Frode Tiller gaat verder waar hij was gebleven in het eerste deel van de Omcirkeling-trilogie. De ongrijpbare David is zijn geheugen kwijt, en een advertentie in de krant nodigt mensen die hem kennen uit om hem brieven te schrijven. Ole, Tom Roger en Paula reageren, maar welke van hun mysterieuze verhalen zijn echt waar? Wie liegt en waarom?

Ole heeft een gezin en een boerderij, maar kan op elk moment alles kwijtraken. Tom Roger is een intimiderende spierbundel van een man. Diep van binnen leeft een brandend verlangen om iemand anders te worden. Paula wil alleen maar heel graag dat iemand van haar houdt. Wanneer haar familie haar bezoekt in het verpleeghuis, komen oude, duistere geheimen aan het licht.

Met zeldzaam psychologisch inzicht en rauwe, zwarte humor cirkelt Tiller in de levens van David en de briefschrijvers.

Over Omcirkeling II:
‘De grote Noorse roman van dit najaar. Met de Omcirkeling-trilogie is Carl Frode Tiller op weg naar iets heel groots.’
- Dagens Næringsliv, Noorwegen

‘Een onvergelijkbare intellectuele escapade. Tiller’s boeken zijn scherven, grote delen van verhaal en karakterisering, elk een grillige opstap die naar een onontkoombare conclusie leidt: identiteit is geen monoliet maar een collage.’
- Los Angeles Review of Books

Carl Frode Tiller (1970, Noorwegen) is ongetwijfeld een van de belangrijkste romanschrijvers van zijn generatie. Hij wordt geroemd om zijn realistische, levendige proza, ontving onder meer de EU-literatuurprijs (voor Omcirkeling I) en werd twee keer (voor Omcirkeling I en II) genomineerd voor de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse Raad.

Details

EAN :9789493290921
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Oevers
Vertaler : Kor de Vries
Verschijningsdatum :  25-04-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :211 mm
Breedte :135 mm
Dikte :39 mm
Gewicht :588 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :432