Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Arsène Lupin: De kristallen stop


Nederlands | 10-06-2022 | 290 pages

9789492068903

Paperback / softback


€ 20,00

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een moord gepleegd waarbij Vaucheray en Gilbert, twee handlangers van Arsène Lupin, betrokken zijn. Ze worden door de politie gearresteerd, en hoewel Gilbert onschuldig is, zullen beide handlangers ter dood worden veroordeeld. Lupin probeert Gilbert van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met de meedogenloze afperser Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop.

Maurice Leblanc (1864-1941) schreef zijn eerste verhaal over gentleman-inbreker Arsène Lupin in 1905. Het was onmiddellijk een groot succes. Lupin groeide uit tot een van Frankrijks meest geliefde personages.

Over de boeken van Arsène Lupin:
‘Arsène Lupin is charmant, geestig en Frans. Je vergeet hem niet licht, deze gentleman-inbreker.’
- Trouw

‘Frankrijks nationale dief heeft nog altijd voldoende panache in huis om het hedendaagse publiek te bekoren.’
- De Standaard der Letteren

Slogan/Promotie

Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een misdrijf gepleegd en worden twee handlangers van Arsène Lupin door de politie gearresteerd. De een is schuldig aan de misdaad, de ander onschuldig, maar beiden zullen ter dood worden veroordeeld. Lupin probeert het slachtoffer van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met de meedogenloze afperser van gedeputeerde Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop. Maurice Leblanc liet zich inspireren door de beruchte Panama-schandalen van 1892 en 1893. De roman leent van Edgar Allan Poe’s korte verhaal The Purloined Letter het idee om een object in het volle zicht te verbergen.

Details

EAN :9789492068903
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Oevers
Vertaler : Martine Woudt
Verschijningsdatum :  10-06-2022
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :180 mm
Breedte :116 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :294 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :290
Reeks :  Arsène Lupin