Voor een leven met boeken
0

Meter per seconde


Nederlands | 31-05-2021 | 272 pages

€20,00


    Bestelbaar
Tekst achterflap

Een jonge vrouw verhuist naar het dorpje Velling in West-Jutland, Denemarken. Ze probeert te integreren als ‘aanhang’ van haar vriend die lesgeeft aan de plaatselijke Volkshogeschool. Ze moet zichzelf opnieuw uitvinden en vele vragen dienen zich al snel aan. Hoe moet ze de eigenaar van de supermarkt aanspreken? Hoelang kun je zwijgen in het gezelschap van een vriendin? Zal ze ooit haar rijbewijs halen? Wanneer zal hun zoontje eens iets anders zeggen dan boe? Met humor en ironie beschrijft Stine Pilgaard het leven van een jong gezin in de huidige tijd. Een kind opvoeden lijkt geen vanzelfsprekendheid meer maar een zoektocht door het internet vol adviezen. Onverbiddelijk maar liefdevol laat ze zien hoe ieder mens op zijn manier worstelt met zichzelf en zijn medemens. Een origineel opgezette roman waarin fijnzinnig proza, een brievenrubriek vol levensvragen en prachtige poëtische liederen elkaar afwisselen. Bekroond met de Weekendavisen Literatuurprijs! De winnaar wordt gekozen door de lezers van deze Deense krant. De jury: ‘De onderscheiding gaat naar een roman waarin alles staat wat we gemeen hebben. Een proza dat spreekt tot – en wordt gelezen door – heel Denemarken (80000 exemplaren verkocht), over geografische en sociale grenzen heen. Geen twee lezers zullen het op precies dezelfde manier waarnemen. Maar het geeft ons een gemeenschappelijke taal, omdat het gaat om wat ons het meest verenigt: dat we mens zijn.’ Stine Pilgaard (Aarhus, 1984) is afgestudeerd aan de Danish Writers Academy en de Universiteit van Kopenhagen en wordt gezien als een van de meest talentvolle schrijvers van haar generatie. Meter per seconde (2020) is haar derde roman en net als de vorige twee een groot succes in Denemarken. Film- en televisierechten van alle drie haar romans zijn gekocht door Nordisk Film.


Korte beschrijving/Annotatie

Ingetogen en hilarische roman over het beginnen van een nieuw leven in een onbekend land, over menselijke relaties en de wegen en zijwegen van sociale omgang.


Biografie

Stine Pilgaard (Aarhus, 1984) is afgestudeerd aan de Danish Writers Academy en de Universiteit van Kopenhagen en wordt gezien als een van de meest talentvolle schrijvers van haar generatie. Meter per seconde (2020) is haar derde roman en net als de vorige twee een groot succes in Denemarken. Film- en televisierechten van alle drie haar romans zijn gekocht door Nordisk Film.Details

  EAN :9789492068576
  Auteur: 
  Uitgever :NBC - Oevers
  Vertaler : Edith Koenders
  Publicatiedatum :  31-05-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :126 mm
  Breedte :200 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :346 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :272