Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Terug van het oostfront


Nederlands | 17-05-2024 | 184 pagina's

9789464750867

Paperback / softback


€ 35,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Eindelijk, begin mei 1945, komt er een einde aan de oorlog in Europa. Verspreid over de verkoolde ruïnes van wat ooit het Derde Rijk was, bevinden zich duizenden Vlamingen, de overlevenden van de 27ste SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Langemarck.

Vele Vlaamse oostfrontstrijders gingen mee ten onder in de götterdämmerung van het Derde Rijk. Terwijl het Rijk om hen heen instort, trekken de meesten in de laatste dagen van de oorlog westwaarts, waar ze zich overgeven aan de Amerikaanse en Britse bevrijders. Maar er waren ook veel Vlamingen die tot op het einde toe hoopten dat het tij zou keren en nazi-Duitsland alsnog de Endsieg zou behalen.

Sommigen ondergaan een erger lot, belandden in Sovjet-Russische krijgsgevangenschap en werden getransporteerd naar de goelags in Siberië. In die strafkampen vochten de Oostfronters opnieuw voor vele jaren in een leven vol ontbering, ziekte en dood.

Anderen ontsnapten aan de repressie door te vluchten naar het buitenland: Spanje of Zuid-Amerika. De meesten werden vaak voor vele jaren opgesloten in de Belgische interneringscentra. Het thuisfront werd evenmin gespaard: vele families kenden vele jaren van armoede en sociale uitsluiting.

Jonathan Trigg en Rudi Massart creëerden met Terug van het Oostfront een naadloos vervolg op het succesvolle boek Vlaamse jongens, Duits front aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en memorabilia.

Slogan/Promotie

Het vervolg op het succesvolle boek Vlaamse jongens, Duits front, aan de hand van nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal.

Details

EAN :9789464750867
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg B.V.
Publicatie datum :  17-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :295 mm
Breedte :210 mm
Dikte :15 mm
Gewicht :748 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :184
Keywords :  collaboratie;goelag;nazi-duitsland;oostfront;repressie;rusland;ss;tweede wereldoorlog;vlaams legioen