Ge(e)neratie

Jonge oplossingen voor hedendaagse problemen

Nederlands | 30-08-2023 | 240 pages

€ 24,95

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Een pleidooi voor een samenleving waarin jongeren meer worden betrokken bij de vraagstukken van onze tijd. Niet als klankbord,maar als volwaardige partner.


Tekst achterflap

Naar jongeren wordt niet geluisterd. Of toch niet écht en veel te weinig. Ge(e)neratie is een pleidooi voor een samenleving waarin jongeren meer worden betrokken bij de vraagstukken van onze tijd. Niet als klankbord, maar als volwaardige partner in het maatschappelijke debat.

Julien De Wit onderzoekt hedendaagse problemen zoals tanende onderwijskwaliteit, seksueel grensoverschrijdend gedrag, politieke vernieuwing, mentaal welzijn, woke, armoede, justitie… Telkens vertrekt hij vanuit een jeugdig perspectief dat uitgedaagd wordt door experten. Hoe zouden jongeren aan de slag gaan met het lerarentekort? Waarover zijn politiek geëngageerde jongeren en politiek journalisten Ivan de Vadder en Rik Van Cauwelaert het eens? Staan jonge kunstenaars vandaag anders in het leven dan actrice Barbara Sarafian of auteur en theateractrice Leen Dendievel? Zijn jongeren bezig met de verarming van de middenklasse en voelen ze zichzelf er slachtoffer van?

Doorheen het boek ontmoeten enkele tientallen jongeren en minder jongeren elkaar. Samen denken ze na over oplossingen voor de problemen waar deze ge(e)neratie te kampen zal krijgen.


Slogan/Promotie

Jongeren zijn een spiegel voor onze samenleving: ze herinneren ons aan het verleden, maar werpen tegelijk onze blik op de toekomst. Constructief als het kan, met de voeten vooruit als het moet. Dit boek gaat verder dan de gangbare clichés die bestaan over jongeren: het bespeelt ze en gaat tot de diepe, rauwe kern van het jong-zijn. -- Amir Bouchrari

Julien De Wit doet in dit boek waaraan zovelen verzaken: hij gaat in gesprek met jongeren over zaken die hen aanbelangen. De jeugd van tegenwoordig is immers niet simpelweg 'de toekomst'. Jongeren maken hier en nu integraal deel uit van onze samenleving en verdienen het om gehoord te worden. Tijd om oprecht een volwaardige plek te geven in het debat. -- Heidi De Pauw, CEO Child FocusDetails

  EAN :9789464750157
  Auteur: 
  Uitgever :Ertsberg B.V.
  Verschijningsdatum :  30-08-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :434 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :240
  Trefwoorden :  jeugd