Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Verbeterd recept


Nederlands | 19-01-2024 | 192 pagina's

9789464750119

Paperback / softback


€ 27,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

Tekst achterflap

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics en eenvoudige recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

Slogan/Promotie

De groep mensen die gezonder wil eten wordt steeds groter. Maar hoe zeker zijn we dat onze voeding natuurlijk, gezond en onbewerkt is? Eva deed het werk voor ons en dook als een volwaardige speurder in de wereld van de voedselbewerkingen en industrie-processen. Ze stelde de juiste vragen, zocht en kreeg de juiste antwoorden. Dit boek maakt ons allen wijzer! -- Dr. Servaas Bingé, arts en auteur

Details

EAN :9789464750119
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg B.V.
Publicatie datum :  19-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :262 mm
Breedte :211 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :448 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  fabrieksvoedsel;gezond voedsel;gezondheid en voeding;milieubewust consumeren;ultrabewerkt voedsel;voedingsgids;voedingsindustrie