Verbeterd recept

Waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan

Nederlands | 28-09-2023 | 192 pages

€ 27,50

   Herdruk
Korte beschrijving/Annotatie

Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.


Tekst achterflap

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics en eenvoudige recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.


Slogan/Promotie

De groep mensen die gezonder wil eten wordt steeds groter. Maar hoe zeker zijn we dat onze voeding natuurlijk, gezond en onbewerkt is? Eva deed het werk voor ons en dook als een volwaardige speurder in de wereld van de voedselbewerkingen en industrie-processen. Ze stelde de juiste vragen, zocht en kreeg de juiste antwoorden. Dit boek maakt ons allen wijzer! -- Dr. Servaas Bingé, arts en auteurDetails

  EAN :9789464750119
  Auteur: 
  Uitgever :Ertsberg B.V.
  Verschijningsdatum :  28-09-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :260 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :446 gr
  Voorraad :Herdruk
  Aantal bladzijden :192
  Trefwoorden :  fabrieksvoedsel;gezond voedsel;ultrabewerkt voedsel;voedingsgids