Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Mesjogge bezitsdrang


Nederlands | 28-11-2023 | 284 pages

9789464562361

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 29,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De een koopt op veilingen, de ander in obscure zaakjes en kringloopwinkels. De een heeft een overzichtelijke collectie antieke werken, bescheiden maar perfect, de ander een enorme verzameling boeken die op het eerste gezicht indrukwekkend zijn, maar bij nadere beschouwing gehavend, met verschoten ruggen en vaak incompleet. Toch is hun drijfveer dezelfde. ‘Mesjogge bezitsdrang’, zoals een legendarische Amsterdamse antiquaar het treffend noemde.
In deze briefwisseling vertellen ze elkaar – én de lezer – over hun onverwachte en soms bizarre ervaringen bij het verzamelen van boeken. Een bundel die andere verzamelaars als een aansporing kunnen lezen – maar niet minder als een waarschuwing.

Biografie

Dik van der Meulen schrijft over uiteenlopende onderwerpen. Voor zijn biografie van Multatuli ontving hij de ako Literatuurprijs en voor zijn boek over koning Willem iii de Libris Geschiedenis Prijs. Zijn Kinderen van de nacht, over wolven en mensen werd bekroond met de Jan Wolkers Prijs. Alexander Reeuwijk is reiziger; hij schrijft over zijn reizen en over de natuur. Voor de Asian Library in Leiden maakte hij het internationaal bekroonde boek Voyage of Discovery. Hij bespreekt regelmatig natuurboeken bij Vroege Vogels Radio. Zijn boek over India, Oog in oog met de goden, is inmiddels gepubliceerd.

Details

EAN :9789464562361
Auteur: 
Uitgever :Amsterdam University Press
Verschijningsdatum :  28-11-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :219 mm
Breedte :140 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :442 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :284