Menszijn

Een parasitaire wereldgeschiedenis

Nederlands | 01-03-2023 | 144 pages

€ 12,50

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Voor lezers van Rutger Bregman, Yuval Noah Harari, David Graeber & David Wengrow – en van Immanuel Wallerstein en Willem Schinkel.

Precies wat we nodig hebben in deze tijd van epidemieën, groeiende ongelijkheid en klimaatonheil: de kraakheldere stem van een van de grootste en meest vernieuwende historici van de menselijke beschaving, moderniteit en kapitalisme. William H. McNeill legt in een even vloeiende als diepgravende beweging de hele menselijke geschiedenis voor ons bloot als een wisselwerking van samenwerking en strijd – tussen mensen en andere organismen, en tussen groepen mensen. In zijn nawoord trekt Samuel Vriezen de door McNeill uitgezette lijnen door naar vandaag, op zoek naar een geschiedenis en politiek voor de toekomst.


Biografie

William H. McNeill (1917-2016) was de grondlegger van de moderne studie van de Wereldgeschiedenis als een nadrukkelijk niet-eurocentrische discipline met sterke antropologische, biologische en economische onderstromen. Zijn voornaamste werken zijn 'The Rise of the West' en 'Plagues and Peoples'.Details

  EAN :9789464560428
  Auteur: 
  Uitgever :Amsterdam University Press
  Verschijningsdatum :  01-03-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :176 mm
  Breedte :115 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :121 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :144