God Save King Charles!

Nederlands | 20-04-2023 | 160 pages

€ 19,95

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

VK-kenner Harry De Paepe vertelt de rijke geschiedenis van de vorige twee (of drie?) koningen Charles, verweven met het levensverhaal van King Charles III.


Tekst achterflap

Het Verenigd Koninkrijk heeft weer een koning: Charles III. Al werden er wel wat vraagtekens geplaatst bij de eeuwige kroonprins. Zijn turbulente privéleven, zijn eigengereidheid en soms controversiële opinies baarden zelfs de meest overtuigde monarchisten zorgen. Kortom, de nieuwe koning is een echte… Charles.

Charles is de meest onfortuinlijke koningsnaam uit de Britse geschiedenis. De eerste Charles was een groot kunstliefhebber, mecenas en estheet. Maar zijn koppigheid leidde tot de Engelse Burgeroorlogen, en veroorzaakte het einde van de monarchie. Charles II herstelde het koningschap en werd onthaald als ‘the merry monarch’. Hij diende zich te schikken naar zijn parlementsleden. Maar deze Charles was door zijn beruchte liederlijkheid net iets té ‘merry’. Dan is er de onoffici.le Charles iii, beter bekend als ‘Bonnie Prince Charlie’. Hij vond zich voorbestemd voor het koningschap en nam Edinburgh in. Zijn pogingen om de troon te bemachtigen eindigden in mislukking, bloedvergieten en fatale dronkenschap.

In het lichtvoetige boekje God Save King Charles! vertelt VK-kenner Harry De Paepe de rijke geschiedenis van deze verschillende koningen, verweven met het levensverhaal van King Charles III. Verwacht geen doordeweeks royaltyboek, want er valt meer te vertellen over Charles dan je wel zou denken.


Slogan/Promotie

Buitengewoon geïnformeerd, buitengewoon gedetailleerd, buitengewoon gepassioneerd. — Jo De Poorter, koninklijk commentator De Britten hebben hun eigen versies van Karel de Stoute. Alle Britse koningen met de naam Charles, inclusief de huidige, hebben stoutmoedige dan wel roekeloze trekjes. Deze worden haarfijn omschreven door de bekendste anglofiel van België, Harry De Paepe. — Patrick van IJzendoorn, VK-correspondent De Morgen, de Volkskrant en De Groene AmsterdammerDetails

  EAN :9789464369960
  Auteur: 
  Uitgever :Ertsberg B.V.
  Verschijningsdatum :  20-04-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :184 mm
  Breedte :118 mm
  Dikte :16 mm
  Gewicht :188 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :160
  Trefwoorden :  engeland;koning;koningshuis;verenigd koninkrijk;windsor