Haunted


Nederlands | 24-11-2022 | 288 pages

€ 25,95


    Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Het Verenigd Koninkrijk is het spokeneiland bij uitstek. Meer Britten geloven in spoken dan in God. Haunted schetst een apart en onlosmakelijk aspect van de Britse cultuur.


Tekst achterflap

De helft van de mensen die je in Londen ziet rondlopen, zijn geesten. Belachelijk? Niet volgens de Britten. Het Verenigd Koninkrijk is het spokeneiland bij uitstek en de verschijningen jagen sommige Britten de stuipen op het lijf. Zanger Sting verkocht zijn huis in Noord-Londen omwille van de spoken en zelfs de Queen liet geesten uitdrijven op haar landgoed in Norfolk. Anderen koesteren hun huisspook dan weer en hebben er een bijzondere band mee. Sinds 1865 bestaat er zelfs een echte Ghost Club die maandelijks bijeenkomt.

Harry De Paepe en Erik De keersmaecker vertellen over grijze dames, klopgeesten en spoken op vier voeten. Haunted biedt niet alleen een andere blik op de rijke Britse geschiedenis, het schetst een apart en onlosmakelijk aspect van de Britse cultuur. Meer Britten geloven namelijk in spoken dan in God.


Slogan/Promotie

Engelse spoken zijn de beste, dat wil zeggen de meest angstaanjagende, met de fraaiste legenden omweven geestverschijningen ter wereld. Engelsen, vooral die van de hogere klasse, zijn dikwijls tamelijk buitenissige wezens, die in postume toestand een graad van weergaloze excentriciteit kunnen bereiken. In mijn eigen huis (uit 1665) beent een Victoriaans geklede heer af en toe dwars door onze woonkamer van de ene hoek naar de andere, alvorens weer op te lossen. Het is een bescheiden, weinig opzienbarend spook, dat ik enkel ter sprake breng om duidelijk te maken dat het spokendom geen verzinsel is. Spoken behoren tot de meest kenmerkende fenomenen van deze eilanden, die daarnaast uitblinken in wetenschap en letteren. Het boek dat u in uw handen houdt is in zijn geheel aan dit  onverklaarbare verschijnsel gewijd. Als vriend en liefhebber van het Britse spook beveel ik het dan ook van harte aan. — Benno BarnardDetails

  EAN :9789464369663
  Auteur: 
  Uitgever :Ertsberg B.V.
  Verschijningsdatum :  24-11-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :229 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :27 mm
  Gewicht :482 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288
  Trefwoorden :  clubs geheimen legende avontuur geesten;engeland;horror;noord-ierland;schotland;spookverhalen;verenigd koninkrijk;wales