Passie


Nederlands | 11-03-2022 | 288 pages

€ 26,95


    Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Rudolf Hecke belicht de passie, die het verschil maakt tussen gewoon bestaan en écht leven. Een strijdbaar boek, dat 'goesting' geeft.


Tekst achterflap

Passie kan je niet kopen, is niet omkoopbaar maar heeft wel een prijs. Dat concludeert Rudolf Hecke na vijf jaar gesprekken met gedreven mensen. Mensen die op het eerste gezicht weinig op elkaar lijken, maar er is iets dat hen bindt: passie. Sam Dillemans, Bart Van Loo, Louis Tobback, Hilde Van Mieghem, Cathérine De Bolle, Johan Bonny, Fernand Huts, Jef Vermassen, Serine Ayari, Peter Goossens, Paul Michiels, Delfine Persoon, Omar Souidi, de betreurde Dixie Dansercour… het zijn slechts enkele namen. Hecke confronteert uitspraken met elkaar, gaat op zoek naar gelijkenissen, aanvullingen en tegenspraak. Zo ontketent hij een unieke dialoog die het verschil tussen leven en bestaan belicht. Een dialoog die resulteert in verrassende, controversiële en inspirerende uitspraken. Hecke versnijdt de gesprekken met chirurgische precisie, deelt zijn opmerkingen en conclusies met de lezer en komt zo tot een filering van het fenomeen passie. 'Passie' is een strijdvaardig boek. Het klimt op de barricaden tegen ledigheid, de fake cultuur van het 'genieten’, het dragen van oogkleppen. Een boek dat goesting geeft, voor iedereen. Want passie is immuun voor leeftijd en agenda’s, passie is altijd actualiteit en prioriteit.


Slogan/Promotie

Dat mijn passie mensen inspireert is mooi. — SERINE AYARI Passie is de perfecte vervanger van het geloof. — DAAN


Biografie

Rudolf Hecke (1961) is auteur, songschrijver en performer. Hij schreef een trilogie over Serge Gainsbourg en een boek over de sixties. Hij maakte zijn literair debuut met 'Wondenland' samen met Dirk De Wachter. Hij is een meesterverteller, zijn lezingen worden alom geroemd.Details

  EAN :9789464369236
  Auteur: 
  Uitgever :Ertsberg B.V.
  Verschijningsdatum :  11-03-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :172 mm
  Breedte :212 mm
  Dikte :18 mm
  Gewicht :366 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :288
  Trefwoorden :  passie