Mirror Mirror

Mode & the Psyche

Nederlands | 26-08-2022 | 240 pages

€ 45,00

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Mirror Mirror 

Mode & de Psyche 

Dit boek gaat in op het bijzonder actuele thema van de connectie tussen mode, lichaam en identiteit. De efemere grenzen van het lichaam, body dysmorphia, de fragmentatie en instabiliteit van de menselijke vorm worden belicht in het werk van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Centraal in de tentoonstelling staat de mysterieuze uitstraling van poppen, bustes en mannequins. Ontwerpers en kunstenaars gebruiken zulke poppen om klassieke symbolen van vrouwelijkheid uit te dagen en de ambiguïteit op te zoeken tussen beweging en verstilling, tussen het levende en het levenloze. De tentoonstelling kijkt verder naar de symbiose tussen mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars, alsook naar schaamte en lichaamsmodificatie. 

In maart 2022 opent de tentoonstelling 'Mirror Mirror. Mode & de Psyche’. Deze dubbeltentoonstelling combineert de ervaring en expertise van in Gent en MoMu ModeMuseum Antwerpen. 

De tentoonstelling presenteert werk van (onder andere) Balenciaga, Genesis Belanger, Hans Bellmer, Genieve Figgis, Antony Gormley, Pierre Huyghe, Rei Kawakubo, Sarah Lucas, Martin Margiela, John Miller, Noir Kei Ninomiya, Molly Goddard, Martin Margiela, Orlan, Simone Rocha en Ed Atkins. Details

  EAN :9789464366280
  Uitgever :Hannibal books
  Verschijningsdatum :  26-08-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :293 mm
  Breedte :235 mm
  Dikte :26 mm
  Gewicht :1331 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :240