Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd


Nederlands | 11-11-2022 | 200 pages

9789464012088

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 24,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Na veertig jaar vlees, zuivel en vis werd journalist Sofie Mulders eind 2019 in een klap veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in dit boek. Ze neemt u mee op een tocht door de veehouderij en legt uit welk leven landbouwdieren moeten leiden voor we een stuk kaas of biefstuk op ons bord zien liggen.

Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij haar leidraad. Ze spreekt met boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers. Ze komt duistere zaken te weten, ontdekt hoe de waarheid niet altijd de beste vriend is van de vee-industrie, en hoe we als consument voortdurend om de tuin worden geleid.

Naast de veehouderij onderzoekt Sofie Mulders ook zichzelf. Hoe hard verandert je leven als je een veganist bent? Wat moet je eten? Is het wel gezond? Nooit meer kaas, dat is toch niet te doen? Zit vlees eten niet in de genen van de mens? Hoeveel zin heeft het om veganist te zijn als je tot een piepkleine minderheid behoort? Maakt het iets uit voor het klimaat? En zijn veganisten toch niet ietwat fanatiek?

Op deze en nog andere vragen zoekt ze gefundeerde antwoorden. De evolutieleer van Charles Darwin speelt een belangrijke rol in dit boek. Mensen als Richard Dawkins, Jeremy Bentham en Arthur Schopenhauer komen ook even langs. Nu u nog.

Details

EAN :9789464012088
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Verschijningsdatum :  11-11-2022
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :141 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :429 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :200
Trefwoorden :  dierenbescherming;rechten van het dier;veganisme