Voor een leven met boeken
0

De waarheid over Eva


Nederlands | 21-10-2020 | 608 pages

€39,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

In het huidige debat over de positie van vrouwen valt op dat een van de belangrijkste vragen niet wordt gesteld: hoe heeft het zover kunnen komen dat vrouwen voor gelijkberechtiging moeten vechten? Tweeduizend jaar lang gaf de Bijbel het antwoord: omdat Eva liever op de slang vertrouwde dan op God, moesten al haar nakomelingen de man dienen. Ook de biologie gaf vrouwen lange tijd de schuld: ze waren nu eenmaal het zwakke geslacht. In hun nieuwe boek nemen bestsellerauteurs Carel van Schaik en Kai Michel twee miljoen jaar menselijke geschiedenis in ogenschouw. Aan de hand van de laatste inzichten uit de evolutiebiologie en de genetica, de archeologie, etnologie en godsdienstwetenschap leggen zij het complexe proces bloot dat vrouwen in het ongeluk stortte – maar dat ook allesbehalve goed was voor de man. Van Schaik en Michel laten zien waarom seksualiteit werd verketterd, trouw een uitvinding is van de man, en wat het huwelijk, het gezin en het krachtenveld tussen man en vrouw tot de huidige dag infecteert. Met grote kennis van zaken beschrijven zij in dit meeslepende boek hoe de relatie tussen man en vrouw volkomen uit balans kon raken. Want de onderdrukking van de vrouw was allesbehalve natuurlijk.


Korte beschrijving/Annotatie

Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten wordt in dit boek verteld hoe ongelijkheid tussen mannen en vrouwen ontstond en dat de onderdrukking van de vrouw allesbehalve natuurlijk is.


Bijdragers

Evolutiebioloog Carel van Schaik (1953) en wetenschapsjournalist Kai Michel (1967) schreven eerder de bestseller Het oerboek van de mens, dat werd uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2016.


Slogan/Promotie

Van de auteurs van de bestseller Het oerboek van de mens (waarvan meer dan 35.000 exemplaren zijn verkocht).Details

  EAN :9789463821100
  Auteur: 
  Uitgever :Balans, Uitgeverij
  Vertaler : Marten de Vries
  Publicatiedatum :  21-10-2020
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :151 mm
  Breedte :231 mm
  Dikte :39 mm
  Gewicht :875 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :608
  Trefwoorden :  bijbel;biologie;evolutie;gelijkheid;geslacht;godsdienst;man-vrouwverhouding;mannen;onderdrukking;ongelijkheid;positie;seksualiteit;vrouwen