Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

28 embryo's

Vier stellen met niets gemeen behalve een kinderwens

Nederlands | 07-02-2023 | 192 pages

€ 21,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Een autobiografische roman over vier stellen op zoek naar een manier om hun kinderwens te vervullen.

28 embryo's
vertelt het verhaal van vier vrouwen die op zoek gaan naar een manier om een kind te krijgen, op het moment dat zwanger worden langs de natuurlijke weg niet lukt. Een verhaal over het normaalste wat er is: kinderen krijgen.
Maaike en Ingo koesteren een kinderwens, maar de kans op een natuurlijke zwangerschap achten de artsen minimaal. Tijdens de adoptiecursus ontmoeten ze drie koppels die in hetzelfde schuitje zitten. Die ontmoeting is het begin van een avontuur dat ze onder meer naar Spanje voert, ze confronteert met hormoonspuiten in de koeltas, eicel- en spermadonaties met en zonder hun uiterlijke kenmerken, embryo's in de vriezer, de uiterste rekbaarheid van hun relaties en, uiteindelijk, met de geboorte van vijf kinderen die niet op aarde waren gekomen zonder al dit kunst- en vliegwerk.

28 embryo's is een ontroerende, onthutsende en humoristische autobiografische roman, én een document van deze tijd, waarin de wetgeving en de morele beoordeling nog achter de kersverse mogelijkheden aanlopen. Want hoe ver kan en mag je gaan in het vervullen van je grootste wens in het leven? Wanneer is een kind jouw kind? En wat doen we met de overgebleven embryo's?


Biografie

Maaike van Langen (1971) is schrijver en theaterregisseur. In Nederland regisseerde zij onder andere voor het Nationale Toneel. De afgelopen tien jaar is ze vooral in Duitsland werkzaam. Als regisseur staat ze bekend om haar inzicht in de psychologie van haar personages en is ze zeer precies in haar tekstregie. 28 embryo's is haar debuut als auteur.Details

  EAN :9789463811873
  Auteur: 
  Uitgever :Park Uitgevers
  Verschijningsdatum :  07-02-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :209 mm
  Breedte :139 mm
  Dikte :15 mm
  Gewicht :254 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :192