Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Dovenrepubliek


Nederlands | 26-04-2023 | 160 pagina's

9789463811781

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Een van de belangrijkste dichters van de afgelopen twintig jaar.' de Volkskrant

In de fictieve stad Vasenka, in een land dat lijkt op Oekraïne, wordt het dove jongetje Petya gedood door soldaten van de bezetter. Het geluid van het fatale geweerschot was het laatste wat de mensen in Vasenka konden horen. Op het moment van het schot is namelijk iedereen 'doof' geworden: uit protest weigert het stadje de autoriteiten te horen en stopt men met praten. In zestig gedichten vertelt Kaminsky de verhalen van een aantal mensen uit Vasenka, zoals het pas getrouwde stel Alfonso en Sonya dat hun eerste kind verwacht en Mamma Galya die de opstand vanuit haar poppentheater aanwakkert.
Dovenrepubliek is een hedendaags epos van een van de meest toonaangevende dichters van deze tijd. Ilya Kaminsky, zelf slechthorend en geboren in Odessa in Oekraïne, vertelt in deze bundel op overdonderende wijze een tijdloos verhaal over verzet in tijden van oorlog.

'Een volmaakt uitzonderlijk boek. Het is zo romantisch, en zo pijnlijk, in een prachtige lichte toon maar met een verwoestende zwaarte.' Max Porter

Biografie

Ilya Kaminsky (1977) werd geboren in Odessa. In 1993 kreeg hij met zijn familie asiel in de Verenigde Staten. Kaminsky is dichter, criticus, vertaler en universitair docent. Daarnaast is hij als juridisch medewerker betrokken bij verschillende mensenrechtenorganisaties. Zijn gedicht 'We Lived Happily During the War' ging in februari van 2022 viral op sociale media.

Details

EAN :9789463811781
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Alfred Schaffer
Publicatie datum :  26-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :150 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :234 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160