Borsten en eitjes


Nederlands | 28-04-2022 | 496 pages

€ 24,99


    Bestelbaar
Tekst achterflap

'Adembenemend.' Haruki Murakami
'Zéér overtuigend.' **** NRC
'De eigenzinnige Natsuko fascineert: je wil horen wat ze te zeggen heeft.' Het Parool

Op een hete zomerdag ontmoeten we in Tokio drie vrouwen: de dertigjarige Natsuko, haar oudere zus Makiko en Makiko's tienerdochter Midoriko. Makiko overweegt in Tokio haar borsten te laten vergoten, haar dochter is recentelijk gestopt met praten en worstelt met zichzelf en haar veranderende lichaam als jonge vrouw.
Acht jaar later ontmoeten we Natsuko opnieuw. Terwijl ze haar langverwachte tweede roman zou moeten schrijven, koestert ze de wens om moeder te worden. Als alleenstaande vrouw wordt ze gedwongen alternatieve methoden om zwanger te raken te onderzoeken: van internationale spermadonatie tot het maken van illegale afspraken met schimmige donoren in eigen land.
Borsten en eitjes volgt Natsuko en de vrouwen in haar leven terwijl zij vorm proberen te geven aan een leven als schrijver, zus, moeder, vriendin: als vrouw - met of zonder kind.

Mieko Kawakami is een literair fenomeen in eigen land. Met Borsten en eitjes (Breasts and Eggs) breekt zij de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar.

'Bij monde van Natsuko beent Kawakami zéér overtuigend de rol van vrouwen en vrouwenlichamen in het moderne Japan uit, en de vele emoties en overwegingen die komen kijken bij zo'n 'niet-traditionele' kinderwens.' **** NRC Handelsblad

'Mieko Kawakami beleeft stilaan - en eindelijk - een internationale doorbraak.' De Morgen

'Adembenemend (...) Ik zal het gevoel van pure verwondering dat ik had toen ik Mieko Kawakami's Borsten en eitjes voor het eerst las, nooit vergeten.' Haruki Murakami


Biografie

Mieko Kawakami (1976) is een schrijver en zanger uit Osaka, Japan. Ze is een literair fenomeen in eigen land en met Borsten en eitjes breekt zij de laatste jaren ook internationaal door. De Engelse vertaling stond op de bestsellerlijst van The New York Times en werd door onder andere TIME gekozen als een van de beste boeken van het jaar. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald en worden wereldwijd uitgegeven.


Recensie/Quote

Mieko Kawakami beleeft stilaan - en eindelijk - een internationale doorbraak.Details

  EAN :9789463811323
  Auteur: 
  Uitgever :Podium Uitgeverij
  Vertaler : Maarten Liebregts
  Publicatiedatum :  28-04-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :142 mm
  Breedte :212 mm
  Dikte :42 mm
  Gewicht :627 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :496