Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Onze koningen


Nederlands | 08-09-2023 | 228 pagina's

9789463378109

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 27,00


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Koningen en koninginnen spelen vaak een hoofdrol in de geschiedenisboeken. Ze zijn fascinerende figuren die tot de verbeelding spreken. Als gewone stervelingen kijken we naar hen op en verslinden we met ingehouden adem hun verhalen.

Rond de Belgische koningen van vroeger en nu hangt nog een sluier van mysterie. Arnout Hauben ging een jaar lang op zoek naar bevoorrechte getuigen, bezocht kastelen en koninklijke domeinen, dook in de archieven van ons land en vond verhalen over ons koningshuis die buiten onze klassieke geschiedschrijving vallen.

Want wat voor mensen waren onze koningen echt? Hoe groeiden ze op, hoe stonden ze in het leven? Wat waren hun grote en kleine trauma’s en hoe gingen ze om met het keurslijf van het koningschap? Voor sommigen zat dat als gegoten, voor anderen voelde het als een zware last.

In dit boek leer je onze vorsten, van Leopold I tot Filip, op een heel persoonlijke manier kennen. Als koning maar ook als mens, met al hun deugden en gebreken. Want de geschiedenis van ons vorstenhuis is er niet alleen een van politiek, maar ook van liefdesperikelen, ambitie, zelfopoffering, familieruzies en heroïek.

Onze koningen is een boek vol bijzondere verhalen, anekdotes, getuigenissen en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Details

EAN :9789463378109
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Publicatie datum :  08-09-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :249 mm
Breedte :177 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :734 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :228