Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De tijd dringt


Nederlands | 02-03-2023 | 240 pagina's

9789462674417

Paperback / softback


€ 24,90


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

69 oma’s en opa’s schrijven een brief naar hun kleinkinderen, kinderen, beleidsmakers, ... Een koor van verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zeggen dat de tijd dringt.

Tekst achterflap

Welke planeet laten we onze kleinkinderen na? Voor veel bezorgde opa’s en oma’s is het al lang geen theoretische vraag meer. In het zog van en als steun aan de jongerenmarsen voor het klimaat ontstond in januari 2019 de burgerbeweging Grootouders voor het Klimaat. Missie: ‘een leefbare wereld voor onze kleinkinderen’. Voor dit boek schrijven 69 oma’s en opa’s een brief naar hun kleinkinderen, kinderen, beleidsmakers, Karl Marx of Voka-voorzitter Wouter De Geest. Nuchtere en emotionele, politiek geïnspireerde en anekdotische, persoonlijke en meer overschouwende brieven: een koor van verschillende stemmen die vanuit heel verschillende invalshoeken zeggen dat de tijd dringt. ‘Ik hoop van harte dat dit boek door vele beleidsmakers zal worden gelezen en serieus zal worden genomen’, aldus Jan Terlouw in zijn voorwoord. ‘Dat kan toch ook moeilijk anders. Ook beleidsmakers hebben kinderen en vaak wellicht ook kleinkinderen, van wie de toekomst is.’ Met een voorwoord van Jan Terlouw en brieven van o.a. Stefan Hertmans, Kristien Hemmerechts, Jeanne Devos, Caroline Pauwels, Paul Verhaeghe, Geert van Istendael en GAL.

Biografie

Bernard Hubeau is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen, auteur en covoorzitter van Grootouders voor het Klimaat. Marc Cabus is ingenieur, auteur en amateur. Hij is een voormalig leidinggevende bij de VRT en een actieve Grootouder.

Details

EAN :9789462674417
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  02-03-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :227 mm
Breedte :154 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :397 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240