Dansen op een ziedende vulkaan

Een onderzoek naar de woede en het onbehagen in onze cultuur

Nederlands | 02-06-2022 | 300 pages

€ 22,50

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.


Tekst achterflap

Het is met samenlevingen zoals met vulkanen: als de druk te groot wordt, is het wachten op de uitbarsting. Van de bestorming van het Capitool na de Amerikaanse presidentsverkiezingen tot de antivaxers, en van de oproep om linkse leerkrachten te verklikken tot de massale steun voor de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings: de druk op onze liberale democratieën ís immens groot aan het worden. Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren. Een prikkelend essay over Freud en het onbehagen in onze cultuur, het in de steek laten van de arbeidersklasse, algoritmes en rattenvangers van Nieuw Rechts.


Biografie

Dominique Willaert is columnist en essayist, theater- en documentairemaker en was twintig jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe.


Inhoudsopgave

Een parabel Inleiding 1. Het onbehagen in de cultuur 2. De relatie tussen onbehagen, woede en geweld in onze samenleving 3. De waanzinnige wedloop van onze wereldeconomie 4. Big tech en de radicale aanval op onze democratie 5. De ontmenselijking van de ander 6. De ontmanteling van de publieke sfeer 7. De toekomst van de menselijke beschaving 7.1. De strijd voor erkenning en waardigheid 7.2. Het ontmarkten van de samenleving 7.3. Het herbetoveren van de wereld 7.4. Het ontwikkelen van een collectieve horizon 7.5. Het ombuigen van woede NotenDetails

  EAN :9789462673526
  Auteur: 
  Uitgever :Epo, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  02-06-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :226 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :19 mm
  Gewicht :365 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :300