Lapvona


Nederlands | 15-09-2022 | 320 pages

€ 24,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Moshfegh is een van de interessantste stemmen van dit moment


Tekst achterflap

Kleine Marek, de mishandelde en vaak verwarde zoon van de dorpsherder, heeft zijn moeder nooit gekend. Volgens zijn vader stierf ze bij zijn geboorte. Een van de weinige vormen van troost vindt Marek bij Ina, de blinde vroedvrouw, die hem, net als vele andere kinderen in het dorp, als baby heeft gevoed. Maar Ina’s gaven gaan verder dan dat: ze heeft het unieke vermogen om met de natuur te kunnen communiceren.
Om die reden vermijden veel religieuze dorpelingen, onder wie Pastoor Barnabas, haar hut in het nabijgelegen bos. Pastoor Barnabas dient niet alleen God, maar ook Villiam, de heer van het dorp. Samen proberen ze de dorpelingen te laten geloven dat ze het beste met hen voorhebben. In een jaar waarin het dorp al geteisterd wordt door droogte en hongersnood, besluiten ze het vertrouwen van de bewoners op wrede wijze op de proef te stellen. Maar wanneer het lot Marek in de nabijheid van de familie van Heer Villiam brengt, komen nieuwe, duistere krachten vrij.
Lapvona is de verrassende, soms schokkende nieuwe roman van Ottessa Moshfegh, een van de interessantste stemmen van dit moment.Details

  EAN :9789403182711
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Tjadine Stheeman - Lidwien Biekmann
  Verschijningsdatum :  15-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :138 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :35 mm
  Gewicht :444 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :320