Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Een geschiedenis van de wereld in acht plagen


Nederlands | 26-04-2023 | 368 pagina's

9789403153513

Paperback / softback


€ 29,99


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Microben en de geschiedenis van de mens

Tekst achterflap

Microben hebben de loop van onze geschiedenis bepaald, van de overwinning van Homo sapiens op de neanderthalers tot de opkomst van het kapitalisme

Het succesverhaal van de menselijke soort wordt doorgaans toegeschreven aan onze denk- en spierkracht, aan individuele en collectieve acties die de loop van de geschiedenis zouden hebben bepaald. Maar overschat de mens zijn eigen rol niet drastisch? Wat als niet de mens maar de microbe oorlogen won en wereldrijken ineen liet storten?

In Een geschiedenis van de wereld in acht plagen worden we meegenomen op een reis door 60.000 jaar menselijke geschiedenis. Jonathan Kennedy licht acht infectieziekten uit die de moderne wereld mede hebben gevormd. Zo speelden bacteriën en virussen onder meer een hoofdrol in de ondergang van de neanderthalers, de opkomst van islam en christendom en de overgang van feodalisme naar kapitalisme.

Nu we opnieuw te maken hebben met een virus dat bepalend is voor ons heden en onze toekomst, is Kennedy’s visie actueler dan ooit. Hij bevraagt de hardnekkigste aannames over ons verleden en transformeert zo onze kijk op het verhaal van de mensheid.

Details

EAN :9789403153513
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Vertaler : Toon Dohmen
Publicatie datum :  26-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :150 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :480 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368