Antwerpen


Nederlands | 13-11-2021 | 400 pages

€ 29,99


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Wervelende geschiedschrijving over een grootse stad


Tekst achterflap

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.
Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.
Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.
Met Antwerpen ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.Details

  EAN :9789403134215
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Verschijningsdatum :  13-11-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :162 mm
  Breedte :236 mm
  Dikte :34 mm
  Gewicht :666 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :400