Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De Bourgondiërs


Nederlands | 25-06-2024 | 864 pagina's

9789403132785

Paperback / softback


€ 17,50


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Wervelende geschiedenis over het ontstaan van de Lage Landen

Tekst achterflap

Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.

Een wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d'Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies.
'‘Van Loo’s kracht is zijn enthousiaste verteltrant. In zijn boek zit een tv-serie van minstens vier seizoenen à la ‘The Crown, of een film als The Favorite over de verwikkelingen aan het Britse hof van Queen Anne.’' Vrij Nederland 'Liefhebbers van etymologie zullen genieten.' En route
'Van Loo vertelt je als een goede vriend over een historische reis vol opwindende gebeurtenissen die vaak een verrassende wending nemen.' Maison en France

Details

EAN :9789403132785
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatie datum :  25-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :174 mm
Breedte :116 mm
Dikte :44 mm
Gewicht :484 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :864