Moraal

Goed en kwaad van prehistorie tot polarisatie

Nederlands | 24-08-2023 | 432 pages

€ 29,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

Wat maakt ons tot morele wezens? Hoe weten we wat het juiste is? En bestaan er in deze tijd van individualisering nog universele waarden?

We beschikken onmiskenbaar over een moreel geweten, of het nu over straf, godsdienst of gelijkheid gaat, maar hoe is ons morele geweten ontstaan? Lang gold godsdienst als de belangrijkste grondslag voor de moraal, maar in de afgelopen eeuwen is wetenschap steeds belangrijker geworden in ons denken over goed en kwaad. Met name de spectaculaire inzichten uit de evolutiebiologie dwingen ons om anders naar ethische kwesties te kijken.

In dit boek neemt de Duitse filosoof Hanno Sauer ons mee op een reis door de geschiedenis van de menselijke moraal. Hij vertelt het verhaal van ons geweten, vanaf het ontstaan van ons vermogen om samen te werken vijf miljoen jaar geleden tot de polarisatie die ons vandaag in de greep houdt. Op briljante wijze laat hij zien welke biologische, culturele en historische ontwikkelingen onze morele waarden hebben gevormd, juist op het moment van misschien wel hun grootste crisis.Details

  EAN :9789403128634
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Wil Hansen
  Verschijningsdatum :  24-08-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :38 mm
  Gewicht :612 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :432