Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De honderdjarige oorlog tegen Palestina

Een geschiedenis van kolonialisme en verzet

Nederlands | 27-10-2023 | 416 pages

€ 29,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

De Palestijnse geschiedenis in kaart gebracht


Tekst achterflap

In 1899 schreef de burgemeester van Jeruzalem, gealarmeerd door de oproep om een joodse staat in Palestina te vestigen, een bezorgde brief aan Theodor Herzl, grondlegger van het moderne zionisme. De brief eindigde met de woorden: ‘In naam van God, moge Palestina met rust gelaten worden.’ Zo begint Rashid Khalidi, de achter-achterneef van deze burgemeester, dit boek.


Op basis van niet eerder gebruikt archiefmateriaal en verslagen van generaties familieleden, zet Khalidi gangbare interpretaties van het Israëlisch-Palestijnse conflict op hun kop. Hij schetst het patroon van een oorlog tegen de Palestijnen, van de Balfourverklaring in 1917 tot de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948, de Israëlische invasie van Libanon in 1982 en het steeds weer falende vredesproces.


De honderdjarige oorlog tegen Palestina is geen verhaal van slachtofferschap, noch probeert het de fouten van Palestijnse leiders of de opkomst van nationalistische bewegingen aan beide kanten te ontkennen. Maar door de geschiedenis op een heldere manier in kaart te brengen vanuit Palestijns perspectief, geeft dit boek een nieuwe kijk op een conflict dat tot op heden voortduurt.



Details

  EAN :9789403117126
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Annemie de Vries
  Verschijningsdatum :  27-10-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :231 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :577 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :416