De schimmenjager

Nederlands | 05-08-2021 | 384 pages

€ 21,99

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Op zoek naar de beruchtste seriemoordenaar van Stockholm


Tekst achterflap

Winnaar van de Glass Key Award 2020

1944. De jonge Elsie Svenns is een van de eerste politiezusters in Stockholm en heeft een zware tijd tussen haar mannelijke collega’s. Wanneer ze bij hoge uitzondering naar een plaats delict wordt gestuurd, wordt een ongelukkig treffen met de moordenaar haar fataal. Dertig jaar later is Elsies dochter Britt-Marie in de voetsporen van haar moeder getreden. Ze wordt echter nauwelijks serieus genomen als ze tijdens het onderzoek in een verkrachtingszaak een duidelijke gelijkenis ontdekt met de zaak waarbij haar moeder om het leven kwam.
1985. De jonge Hanne Lagerlind-Schön helpt de recherche bij het opstellen van een daderprofiel van de beruchte Träskmoordenaar, die de lichamen van vrouwen aan de vloer vastspijkert om ze daar te laten sterven. Na jarenlange stilte lijkt de moordenaar opeens weer actief, en Hanne ontdekt een verband met de zaken waarbij twee politievrouwen betrokken waren.
2019. Wanneer bij de sloop van een pand een lichaam wordt gevonden, weet rechercheur Malin Brundin eindelijk een doorbraak in het onderzoek naar de seriemoordenaar te forceren, maar wacht haar hetzelfde lot als de vrouwen voor haar?Details

  EAN :9789403116518
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Ydelet Westra
  Verschijningsdatum :  05-08-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :216 mm
  Breedte :136 mm
  Dikte :30 mm
  Gewicht :488 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :384