Voor een leven met boeken
0

Ons deel van de nacht


Nederlands | 16-09-2021 | 672 pages

€ 29,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In Ons deel van de nacht, de unieke en meermaals bekroonde nieuwe roman van Mariana Enriquez, wordt het bovennatuurlijke gespiegeld aan ware gebeurtenissen uit heden en verleden. Het verhaal speelt tegen de achtergrond van de militaire dictatuur in het Argentinië van de jaren zeventig, de Vuile Oorlog en mensen die ‘verdwenen’. Een meeslepende roman over vaders en zonen, over klassenverschillen en strijd, en over het gewicht van een gruwelijke erfenis.

Een vader en zoon maken een lange reis door Argentinië, van Buenos Aires naar de Iguazú-watervallen, gelegen aan de noordelijke grens met Brazilië. Het is het einde van de jaren zeventig, de tijd van de militaire junta. Het hele land staat onder spanning en er zijn checkpoints met gewapende soldaten. De vader wil zijn zoon Gaspar beschermen voor het noodlot dat hem te wachten staat. Zijn moeder stierf onder mysterieuze omstandigheden, misschien een ongeluk, maar misschien ook niet.
Net als zijn vader is Gaspar voorbestemd om een medium te worden in het geheime genootschap De Orde. De oorsprong van de orde, geleid door de machtige familie van Gaspars moeder, dateert van vele eeuwen geleden, toen de ontdekking van De Duisternis vanuit het hart van Afrika naar Engeland reisde, en vervolgens in Argentinië terechtkwam. Het genootschap maakt door middel van gruwelijke rituelen contact met De Duisternis om het eeuwige leven te krijgen.
Ons deel van de nacht is een duizelingwekkend en fantasierijk epos over vaders en zonen, liefde en vriendschap, ziekte en rituelen.


Korte beschrijving/Annotatie

Een ambitieus, duizelingwekkend en fantasierijk eposDetails

  EAN :9789403105413
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler : Irene van de Mheen
  Publicatiedatum :  16-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :55 mm
  Gewicht :989 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :672