Voor een leven met boeken
0

Alfred Nobel


Nederlands | 10-09-2020 | 640 pages

€49,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Alfred Nobel is het fascinerende verhaal van een man en zijn tijd. Gelauwerd biograaf Ingrid Carlberg beschrijft het indrukwekkende en onwaarschijnlijke leven van de man die zijn naam zou verbinden aan de belangrijkste prijs ter wereld. Tegelijkertijd is deze biografie een zinderende weergave van het Europa van de negentiende eeuw, met zijn politieke ontwikkelingen, literaire rijkdom en geniale wetenschappers.

We volgen Nobel vanaf zijn armoedige peuterjaren in Stockholm, via zijn gang door Europa in het kielzog van zijn vader, en zien hoe hij als ondernemer alle kansen aangreep die hem werden geboden. Hij vond het dynamiet uit, met alle consequenties van dien, en predikte vervolgens juist de vrede. Hij ambieerde een literaire carrière, maar net als zijn liefdesleven kwam ook die niet van de grond. Nobel was, kortom, een gepijnigd mens in een wervelende tijd.

Carlberg leverde een prestatie van formaat met deze biografie, die ze schreef met de ambitie van een wetenschapper en het lef van een verhalend journalist.


Korte beschrijving/Annotatie

Een indrukwekkende en sprankelende biografieDetails

  EAN :9789403104010
  Auteur: 
  Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Publicatiedatum :  10-09-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :163 mm
  Breedte :238 mm
  Dikte :59 mm
  Gewicht :1108 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :640