Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Een kleine geschiedenis van intelligentie


Nederlands | 08-02-2024 | 416 pages

9789402713497

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 24,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De prequel van Sapiens: het verhaal van onze hersenen en de toekomst van AI.

Wat is menselijke intelligentie en hoe is het ontstaan? Wat is de rol van kunstmatige intelligentie, nu die een steeds grotere rol in ons leven gaat spelen? En hoe is het mogelijk dat AI een grootmeester kan verslaan met schaken, maar niet een vaatwasser kan inruimen?

Om een antwoord te vinden op zulke vragen moeten we in de evolutie van het menselijke brein duiken. AI-ondernemer Max Bennett laat aan de hand van vijf neurowetenschappelijke doorbraken de geschiedenis van ons brein zien: waardoor het ontstond, hoe het werkt en waarom het zo werkt. Met verbluffende inzichten bewijst hij dat we, als we de geschiedenis van onze hersenen begrijpen, succesvoller door onze technologische toekomst kunnen navigeren.

‘Max Bennett publiceerde artikelen over de evolutie van ons brein die me omverbliezen. Nu heeft hij er een fantastisch boek over geschreven.’ Joseph LeDoux, hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap aan New York University

‘Ongelooflijk knap gedaan: de rode lijn wordt nergens vertroebeld door onnodige details of vaktermen, wat ervoor zorgt dat het geweldige leeskost is voor zowel leken als experts.’ Kurt Kotrschal, hoogleraar Ethologie aan de Universiteit van Wenen

Biografie

Max Bennett is ondernemer en onderzoeker. Hij is medeoprichter van meerdere AI-bedrijven en heeft verschillende patenten op AI-technologieën. Ook publiceerde hij talloze artikelen over evolutionaire neurowetenschappen en intelligentie. Bennett stond op de Forbes 30 Under 30-lijst en op de 30 NYT Tech Leaders Under 30-lijst. Hij is medeoprichter en Chief Product Officer van Bluecore, een van de snelst groeiende bedrijven in de VS, dat AI-technologieën levert aan enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Bluecore stond op de jaarlijkse Inc. 500 Fastest Growing Companies-lijst, evenals op de Glassdoor’s 50 Best Places to Work in the US-lijst. Het bedrijf werd onlangs geschat op een waarde van meer dan 1 miljard dollar. Bennett studeerde summa cum laude af aan de Washington University in St. Louis met een graad in economie en wiskunde.

Details

EAN :9789402713497
Auteur: 
Uitgever :HarperCollins Holland
Vertaler : Annemie de Vries
Verschijningsdatum :  08-02-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :225 mm
Breedte :150 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :612 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :416