Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

De herontdekking van Amerika


Nederlands | 30-01-2024 | 640 pages

9789401920063

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 49,50

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Historicus Ned Blackhawk verweeft vijf eeuwen inheemse en niet-inheemse Amerikaanse geschiedenis in ‘De herontdekking van Amerika’. Het boek won in Amerika The National Book Award.

Tekst achterflap

In ‘De herontdekking van Amerika’ herschrijft Historicus Ned Blackhawk de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten vanuit het inheemse perspectief. Hiermee is hij onderdeel van een nieuwe generatie historici die niet langer naar Amerika en haar geschiedenis kijkt vanuit het eurocentrische perspectief, maar de invloed van de talloze inheemse volken erkent. Van de aankomst van de eerste kolonisten en de bloedige Burgeroorlog tot aan de ingrijpende wetsveranderingen van de twintigste eeuw; in al deze vormende gebeurtenissen waren de inheemse volken essentieel. Deze hervertelling van de Amerikaanse geschiedenis erkent de blijvende kracht, de constante invloed en het overlevingsvermogen van inheemse volken, wat een zuiverder beeld van de Verenigde Staten en hun geschiedenis oplevert.

Recensie/Quote

‘In De herontdekking van Amerika beschrijft historicus Ned Blackhawk de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten vanuit het inheemse perspectief. Hiermee is hij onderdeel van een nieuwe generatie historici die niet langer naar Amerika en haar geschiedenis kijkt vanuit eurocentrisch perspectief, maar de invloed van de talloze inheemse volken erkent.’

Details

EAN :9789401920063
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Verschijningsdatum :  30-01-2024
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :248 mm
Breedte :181 mm
Dikte :47 mm
Gewicht :1408 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :640