In de schaduw van de keizerin

Het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters

Nederlands | 24-08-2023 | 656 pages

€ 32,50

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In ‘In de schaduw van de keizerin’ beschrijft Nancy Goldstone het leven van Maria Theresia van Oostenrijk en drie van haar dochters. Samen vertellen zij het verhaal van Europa in de achttiende eeuw.


Tekst achterflap

‘In de schaduw van de keizerin’ van Nancy Goldstone beschrijft het levensverhaal van Maria Theresia van Oostenrijk (1717-1780) en drie van haar dochters. Deze vier uitzonderlijke vrouwen veranderden de loop van de geschiedenis.

Toen Maria Theresia 23 jaar oud was, erfde ze de tronen van haar vader. Onmiddellijk daarna werd ze van alle kanten aangevallen door buitenlandse mogendheden die ervan overtuigd waren dat een vrouw te zwak zou zijn om zichzelf te verdedigen. Maar de aartshertogin van Oostenrijk en de koningin van Hongarije en Bohemen hield stand en werd een van de invloedrijkste vrouwen uit de Europese geschiedenis.

Maria Theresia kreeg zestien kinderen; elf dochters en vijf zonen. Zes van haar dochters bereikten de volwassen leeftijd. Nancy Goldstone combineert het fascinerende levensverhaal van de moeder met dat van haar Maria Christina, landvoogdes van de Oostenrijkse Nederlanden; Maria Carolina, koningin van Napels; en Marie Antoinette, koningin-gemalin van Frankrijk. Samen vertellen hun levens, gevuld met verlangen, avontuur, ambitie, verraad, verdriet en glorie, het verhaal van het achttiende-eeuwse Europa.Details

  EAN :9789401919180
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  24-08-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :228 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :40 mm
  Gewicht :706 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :656