Filips II

Onmachtig koning

Nederlands | 02-11-2022 | 696 pages

€ 32,50

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

‘Filips II’ van Geoffrey Parker is een onweerstaanbare, unieke en zeer uitgebreide biografie van deze koning van Spanje en de Nederlanden.


Tekst achterflap

‘Filips II’ van Geoffrey Parker is een unieke biografie van deze Spaanse vorst. Filips II erfde van zijn vader Karel V niet alleen een wereldrijk, maar ook enorme schulden en lichamelijke en geestelijke gebreken door zijn Habsburgse afkomst (zijn ouders waren neef en nicht). Filips bracht zijn regeerperiode vooral door achter zijn bureau, waar hij tot diep in de nacht dossiers bestudeerde en brieven schreef. Door zijn obsessie met details en neiging het heft in eigen handen te willen houden, verdronk hij in de bureaucratie van zijn rijk. ‘Filips II’ van gelauwerd historicus Geoffrey Parker is een uitmuntende biografie op basis van uniek bronnenmateriaal.


Recensie/Quote

‘Niemand is zo thuis in de geschiedenis van Spanje als deze historicus.’


Biografie

Geoffrey Parker (1943) is een befaamd historicus, gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw, met name die van Spanje en de Nederlanden. Hij was hoogleraar aan universiteiten in Schotland, in Illinois en aan Yale en is nog altijd hoogleraar in Ohio. Eerder werden al zijn biografieën over Filips II en meest recent Karel V in het Nederlands vertaald.Details

  EAN :9789401918961
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Arnout van Cruyningen
  Verschijningsdatum :  02-11-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :228 mm
  Breedte :151 mm
  Dikte :51 mm
  Gewicht :916 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :696