Van Augustus tot Constantijn

De geschiedenis van het Romeinse Rijk aan de hand van tien keizers

Nederlands | 19-01-2022 | 400 pages

€ 32,50

   Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss aan de hand van tien portretten van Romeinse keizers vier eeuwen geschiedenis van Rome.


Tekst achterflap

In ‘Van Augustus tot Constantijn’ vertelt Barry Strauss op toegankelijke wijze de complexe geschiedenis van Rome. Aan de hand van tien portretten van de meest tot de verbeelding sprekende figuur, de Romeinse keizer, brengt hij vier eeuwen geschiedenis tot leven. Alle tien keizers – Augustus, Tiberius, Nero, Vespasianus, Trajanus, Hadrianus, Marcus Aurelius, Septimus Severus, Diocletianus en Constantijn – representeren een belangrijke periode van het ooit zo machtige wereldrijk. Strauss maakt de geschiedenis van de klassieke oudheid daarmee behapbaar voor een breed publiek.


Recensie/Quote

Barry Strauss houdt het toegankelijk en modern zonder te suggereren dat Rome en zijn Senaat Silicon Valley op sandalen waren. (...) Een verhelderend boek.


Biografie

Barry Strauss (1953) is hoogleraar geschiedenis aan Cornell University. Hij is schrijver, columnist en eindredacteur van de boekenreeks ‘The Princeton History of the Ancient World’. ‘Van Augustus tot Constantijn’ is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.Details

  EAN :9789401918022
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Verschijningsdatum :  19-01-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :233 mm
  Breedte :152 mm
  Dikte :32 mm
  Gewicht :604 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :400