Gevecht om de troon


Nederlands | 19-02-2022 | 480 pages

€ 35,00


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In de vijftiende eeuw streden drie families om de Engelse troon: de families Lancaster, York en Tudor. De strijd tussen de huizen Lancaster en York is de geschiedenis ingegaan als de Rozenoorlogen (1455-1485). Die eindigden toen Hendrik Tudor de macht greep en zich liet kronen als Hendrik VII. De Tudors kwamen aan de macht, ten koste van het huis York.

De vijftiende-eeuwse burgeroorlogen waren de langste en bloedigste uit de Engelse geschiedenis. In relatief korte tijd ging de kroon maar liefst vijf maal over in andere handen. Dan Jones vertelt deze interessante geschiedenis op meeslepende wijze.

‘Gevecht om de troon’ is het zelfstandig te lezen vervolg op Jones’ ‘Vorsten van Albion’.


Korte beschrijving/Annotatie

In ‘Gevecht om de troon’ vertelt Dan Jones de spannende geschiedenis van vijftiende-eeuws Engeland, toen de families Lancaster, York en Tudor streden om de kroon.


Biografie

Dan Jones (1981) is een Britse historicus, journalist, tv-presentator en schrijver. Hij schreef zeven boeken, waaronder De Tempeliers, De kruisvaarders en Vorsten van Albion. Samen met Marina Amaral maakte hij de fotoboeken De tijd in kleur en Wereld in vlammen.


Recensie/Quote

‘Jones’ boek is vlotte verhalende geschiedschrijving – en als zodanig goed geslaagd.’Details

  EAN :9789401917667
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Roelof Posthuma
  Verschijningsdatum :  19-02-2022
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :164 mm
  Breedte :236 mm
  Dikte :37 mm
  Gewicht :743 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :480