Voor een leven met boeken
0

Keizer Karel V


Nederlands | 30-09-2021 | 608 pages

€75,00


   Herdruk


Tekst achterflap

Geoffrey Parker beschrijft in 'Keizer Karel V' de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend. Vijfhonderd jaar geleden verordineerde keizer Karel (1500-1558) dat alle geschriften van Maarten Luther vernietigd moesten worden. De in Gent geboren Karel was keizer van het Heilige Roomse en het Habsburgse Rijk, koning van Spanje, heer der Nederlanden en ridder van het katholieke geloof. Er zijn al tientallen biografieën over Karel V verschenen – de eerste daarvan al tijdens zijn leven –, maar deze van Parker bundelt de uitkomsten van decennialang onderzoek door een van de beste historici van deze tijd. 'Keizer Karel V' van Geoffrey Parker is een prachtig uitgevoerd boek met meer dan tweehonderd afbeeldingen in kleur.

‘Op basis van een indrukwekkende hoeveelheid bewijsmateriaal heeft Parker een meesterwerk geschreven: een epische, gedetailleerde en levendige biografie van deze complexe man en zijn onmogelijk grote rijk.’ – Financial Times


Korte beschrijving/Annotatie

'Keizer Karel V' is een monumentale biografie over de machtigste vorst die de Lage Landen ooit hebben gekend.


Biografie

Geoffrey Parker (1943) is gespecialiseerd in de geschiedenis van de zestiende en zeventiende eeuw. Zijn biografie van Filips II, de oudste zoon van Karel V, werd eveneens in het Nederlands vertaald.


Recensie/Quote

'Een levendige biografie'.Details

  EAN :9789401916622
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Vertaler : Arnout van Cruyningen
  Publicatiedatum :  30-09-2021
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :238 mm
  Breedte :287 mm
  Dikte :34 mm
  Gewicht :2490 gr
  Voorraad :Herdruk
  Aantal bladzijden :608