Voor een leven met boeken
0

Navalny


Nederlands | 10-09-2021 | 352 pages

€ 20,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

In het boek Navalny van Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet en Ben Noble staat oppositieleider en activist Aleksej Navalny centraal: de sleutelfiguur die wereldwijde bekendheid verwierf als de eerste realistische opponent van Poetin sinds jaren. Nadat hij in 2020 werd vergiftigd en naar Duitsland werd geëvacueerd, keerde hij in 2021 terug naar Rusland. Voor het oog van de verzamelde wereldpers werd hij bij aankomst onmiddellijk gearresteerd: de opmaat tot een explosieve confrontatie met Vladimir Poetin.

Navalny heeft vele gezichten. Sommigen zien hem als strijder voor de democratie, anderen vinden hem een verrader van zijn moederland, of een nationalist en een racist. In dit boek worden Navalny’s tegenstrijdige kanten belicht en verklaard, de man die zelfs achter de tralies de op één na belangrijkste politieke figuur van Rusland is. Navalny’s politieke leven, zijn baanbrekende anticorruptieonderzoek, zijn ideeën en de verhouding tussen hem en het Kremlin: om het Rusland van nu te kunnen begrijpen, moet je Aleksej Navalny begrijpen.

‘Een briljante en zeer leesbare analyse van een van de meest boeiende Russische politieke figuren.’ — Financial Times

‘Aleksej Navalny is de ware leider van Rusland’ — The New York Times


Korte beschrijving/Annotatie

In het genuanceerde en scherpzinnige boek Navalny over Aleksej Navalny onderzoeken Dollbaum, Lallouet en Noble wat de gevreesde oppositieleider van Poetin betekent voor de toekomst van Rusland.


Biografie

Jan Matti Dollbaum is onderzoeker aan de universiteit van Bremen, waar hij protestbewegingen en hun connecties met o.a. Rusland onderzoekt. Morvan Lallouet is promovendus aan de universiteit van Kent en schrijft zijn dissertatie over Navalny en de Russische oppositie. Ben Noble is docent in Russian Politics aan het University College London en is daarnaast verbonden aan de denktank Chatham House.Details

  EAN :9789401615327
  Auteur: 
  Uitgever :Xander Uitgevers B.V.
  Publicatiedatum :  10-09-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :140 mm
  Breedte :215 mm
  Dikte :30 mm
  Gewicht :478 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :352