Fuck you flik

Getuigenissen over geweld tegen de politie

Nederlands | 03-05-2023 | 192 pages

€ 24,99

   Bestelbaar


Tekst achterflap

'Je lijf voelt het meteen wanneer er iets niet in de haak is. Ik draai me om, maar nog voor ik kan vragen wat er aan de hand is, word ik in elkaar getimmerd. Ik krijg klappen op mijn heupen, mijn rug, mijn onderarmen, en tot slot ook op mijn hoofd. Ik hoor een van hen sissen dat ik een "vuile hond" ben.'

Een blauw uniform blijkt een magneet voor geweld te zijn geworden. Elk jaar stelt de politie meer dan 8000 processen-verbaal op voor geweldplegingen tegen hun eigen mensen, om nog maar te zwijgen over de feiten die niet gemeld worden.

Geweld tegen de politie is een hardnekkig maar onderbelicht fenomeen, dat iedereen aanbelangt. F*ck you, flik geeft een gezicht aan enkele van de vele slachtoffers en documenteert de fysieke, psychologische en sociale impact van agressie tegen agenten. Hun aangrijpende verhalen getuigen van veerkracht en moed, maar net zo goed van verontwaardiging over het onrecht dat hen is aangedaan en dat vaak onbestraft bleef.

Dit boek maakt deel uit van een grootschalige sensibiliseringscampagne van de politievakbond VSOA Politie/ SLFP Police. Het is een niet mis te verstane oproep tot meer respect voor de politie, minder straffeloosheid en concrete acties. Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat agressie en geweld voor niemand part of the job zou mogen zijn.


Slogan/Promotie

Politiewerk anders bekeken: over excessief geweld tegen agentenDetails

  EAN :9789401489959
  Auteur: 
  Uitgever :Terra - Lannoo, Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  03-05-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :241 mm
  Breedte :157 mm
  Dikte :17 mm
  Gewicht :334 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :192