De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld


Nederlands | 02-09-2022 | 624 pages

€ 30,00


    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

De 50 bedrijven die de internationale economie en ons dagelijks leven beheersen en, als we niet oppassen, onze toekomst bepalen.


Tekst achterflap

Grote multinationals beïnvloeden hoe we denken, wat we eten, wie we ontmoeten, hoe we onze tijd besteden en zelfs op wie we stemmen. Naarmate die bedrijven groeien, groeit ook hun invloed en macht over mensen en overheden. Om ervoor te zorgen dat de toekomst niet wordt gedicteerd door bedrijven, maar door mensen, moeten we weten wie ze zijn en hoe we ze kunnen controleren.

De ervaren financiële journalisten Hannu Sokala en Juha-Pekka Raeste beschrijven de vijftig bedrijven die een groot deel van de internationale marktkrachten bepalen. Sommige van die bedrijven zijn relatief onbekend (Zhongguó Yancao Zonggongsi en BlackRock), sommige voordehand liggend (Google en Amazon), sommige lijken misschien verrassend (Ikea en Disney) en sommige onvermijdelijk (Gazprom en Chevron). Sommige bedrijven profiteren van onze dagelijkse behoeften (Cargill en Coca-Cola), sommige van onze ijdelheid (ByteDance en Facebook) en sommige van onze hebzucht (Goldman Sachs en Berkshire Hathaway).

Het boek biedt een uitgebreid en vaak verrassend perspectief op de belangrijkste en gevaarlijkste bedrijven ter wereld. Zij geven vorm aan de wereld waarin we leven en bepalen, als we ze niet controleren, onze toekomst.Details

  EAN :9789400514546
  Auteur: 
  Uitgever :Bruna Uitgevers B.V., A.W.
  Vertaler : Annemarie Raas
  Verschijningsdatum :  02-09-2022
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :152 mm
  Breedte :229 mm
  Dikte :49 mm
  Gewicht :866 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :624
  Trefwoorden :  economie;multinationals