Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Recht je rug


Nederlands | 23-05-2023 | 144 pages

9789089244987

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 22,99

  Toevoegen aan winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Recht je rug is hét boek om rugproblemen te vermijden. Jong en oud, man en vrouw, sportieveling en kantoortijger: iedereen zal in dit boek de oefeningen vinden waarmee je hardnekkige rugpijn kan aanpakken én voorkomen.

Tekst achterflap

Ons leven is jachtig en vol stress. Tegelijk zitten we te veel en houden we onze rug te vaak gebogen. Het gevolg is een sterk verhoogde kans op rugklachten. Caroline Bouckenaere geeft leiding aan de dienst Kinesitherapie en Ergotherapie van AZ West (Veurne). Als kinesitherapeut ziet zij heel wat langskomen: mensen met houdingsproblemen, nek- en schouderklachten, acute en chronische rugpijn. Er zijn veel therapieën voorhanden, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Recht je rug bundelt daarom al Bouckenaeres vakkennis en haar ervaring tot een praktische gids voor een gezonde en mooie rug. Hier vind je een beknopte uitleg over de rug en zijn spieren, een goede houding en een correcte manier van bewegen. Waar moet je oog voor hebben bij het staan, zitten, stappen, liggen? En welke impact heeft je houding tijdens het werken, sporten, slapen… op je rug? Het ergonomisch advies, de eenvoudige zelftestjes, haalbare tips en de vele oefeningen worden stap voor stap hapklaar uitgelegd. De stretch-, losmakende en spierversterkende oefeningen zorgen hierbij voor een grotere draagkracht van je rug. De oefeningen worden toegelicht in heldere taal en met meer dan honderd foto’s.

Biografie

Caroline Bouckenaere is verantwoordelijke voor de dienst Kinesitherapie en Ergotherapie van AZ West (Veurne). Recht je rug verzamelt op een toegankelijke manier al haar vakkennis en haar ervaring met de noden van honderden patiënten.

Details

EAN :9789089244987
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Verschijningsdatum :  23-05-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :235 mm
Breedte :155 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :388 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :144