Voor een leven met boeken

0

De grote rivier


Nederlands | 23-11-2020 |

€18,00


    Levertijd: ca. 1-4 werkdagen • Gratis verzending vanaf € 60,- (binnen België) • Gratis afhalen in de winkel
Lange beschrijving

Vierde dichtbundel van de Bruggeling Bruno Van Imschoot.

Nooit meer dan in Coronatijd blijkt poëzie belangrijk te zijn. Gedichten die schoonheid, troost, zingeving evoceren komen tegemoet aan indringende behoeften in een verwarrende, moeilijke periode. ‘De Grote Rivier’ bevat 40 zulke gedichten, gevat in een mooi uitgegeven boek.

Van Imschoot schrijft reeds van jongs af. Gedichten en haiku’s die resulteerden in twee bundels in eigen beheer. De derde bundel ‘Wuivend Gras’ werd uitgegeven in 2014 door de Nederlandse uitgeverij Dabar-Luyten. Deze bundel werd enthousiast onthaald en kreeg twee oplages.

De gedichten in deze nieuwe bundel ‘De Grote Rivier’, verschenen op 12 november 2020, zijn geschreven vanuit een levensvreugde ondanks en dankzij alles. ‘De Grote Rivier’ staat voor het altijd bewegende leven, nu eens kolkend dan weer ’s stil, waarin wij in drijven, al dan niet bewust.

De rode draad is het verlangen om de essentie van het leven te delen. Het thuiskomen daarin, telkens opnieuw, alleen en met de ander.
De verzen zijn inspirerend en bemoedigend in deze periode van toenemende eenzaamheid en verlies aan zingeving en perspectief.

We zijn allemaal hongerig naar schoonheid en puurheid, die onze ziel kunnen voeden doorheen het gewone, dagelijkse leven. Van Imschoot beschouwt zichzelf als een instrument dat geraakt wordt, herschept en doorgeeft. Vanuit een verbondenheid met alles. Waarbij dan ook solidariteit wordt gegenereerd met alle leven op aarde.

Zijn persoonlijke inspiratiebronnen zijn het Zenboeddhisme, natuurfilosofie en mystici uit Oost en West. Voorbeelden voor hem zijn de dichters Walt Whitman, Antjie Krog, Ed Franck.Details

  EAN :9789064164491
  Auteur: 
  Uitgever :Dabar Luyten
  Publicatiedatum :  23-11-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Voorraad :Levertijd: ca. 1-4 werkdagen • Gratis verzending vanaf € 60,- (binnen België) • Gratis afhalen in de winkel