Bezoek onze reisboekhandel op de eerste verdieping!

Hamas

portret en achtergronden

Nederlands | 12-10-2023 | 265 pages

€ 24,95

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Op 25 januari 2006 verkreeg de Islamitische Verzetsbeweging Hamas een meerderheid in het Palestijnse parlement. De beweging pleegde tal van terreurdaden en verheerlijkt de jihad en de martelaarsdood. Hamas is een vertakking van de international opererende Moslim Broederschap. Deze streeft naar dominantie van de islam in de wereld.
Hamas is geen nationalistische organisatie die uit is op de vestiging van een onafhankelijke Palestijnse staat naast Israel. Het Europese concept van staten is strijdig met de fundamentalistisch-islamitische opvattingen.
In de strijd tegen Israel bedient Hamas zich van theologische anti-Joodse argumenten die aan de Koran en de Hadith zijn ontleend en van Europese antisemitische denkbeelden. Zo warden samenzweringstheorie uit 'De Protocollen van de Wijzen van Zion' in het Hamas-handvest verwerkt.
'Hamas-portret en achtergronden' plaatst Hamas in een historische en regionale context. Het boek geeft een diepgaand inzicht in de ideologie van en de internationale reacties op een beweging die in hoge mate de toekomst van het Midden-Oosten zal bepalen.
Wim Kortenoeven specialiseerde zich in politieke vraagstukken over jodendom en het Midden-Oosten. Al meer dan vijftien jaar schrijft hij analyses over deze onderwerpen. Hij is als researcher en redacteur werkzaam voor het Centrum Informatie en Documentatie Israel. In 2005 verscheen van zijn hand bij Aspekt 'De Kern van de zaak-feiten en achtergronden van het Arabisch-Israelisch conflict'.Details

  EAN :9789059112940
  Auteur: 
  Uitgever :Aspekt B.V., Uitgeverij
  Verschijningsdatum :  12-10-2023
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :25 mm
  Gewicht :376 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :265
  Reeks :  CIDI informatie-reeks