Voor een leven met boeken
0

Middernachtbibliotheek


Nederlands | 31-05-2021 | 320 pages

€22,99


    Bestelbaar


Tekst achterflap

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?
Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.


Korte beschrijving/Annotatie

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?


Biografie

Matt Haig (1975) is zeer veelzijdig: hij schrijft romans, kinderboeken, non-fictie en filmscenario's. In 2015 verscheen bij Lebowski het autobiografische Redenen om te blijven leven, waarin Haig openhartig spreekt over zijn depressie. Haigs werk wordt gepubliceerd in meer dan dertig landen en hij heeft wereldwijd al ruim drie miljoen boeken verkocht.


Recensie/Quote

Het idee van eindeloze mogelijkheden, van nieuwe wegen inslaan, van nieuwe levens leiden, van een heel andere wereld die op de een of andere manier voor ons beschikbaar is, is precies wat we nodig hebben in deze moeilijke tijden.Details

  EAN :9789048860067
  Auteur: 
  Uitgever :Overamstel Uitgevers
  Vertaler : Monique ter Berg
  Publicatiedatum :  31-05-2021
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :135 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :31 mm
  Gewicht :417 gr
  Voorraad : Bestelbaar
  Aantal bladzijden :320
  Trefwoorden :  bibliotheek;bieb;blogs;boek vol spijt;boeken;depressie;dood;fantasie;fictie;haig;kat;kracht van boeken;kracht van verhalen;leven;levens;lezer;magisch;magisch realistisch;matt;meeste mensen deugen;middernacht;middernachtbibliotheek;midnight library;nacht;nachtbibliotheek;nora;planeet paranoia;reasons to stay alive;redenen om te blijven leven;rutger bregman;spijt;sprookje;twitter;vertalling;zelfdoding;zelfmoord